"בימים של סער וסופה
כשאין בנמצא בהירות לאופק ולמחשבה
אני מנסה לשאול עצמי
איך ארכב על גל סוער
ואהיה אדם אחר"
אלעד
רצינו לשתף אותך בנעשה ביקב דרימיה בתקופה מורכבת ומאתגרת זו. כמו כל העולם הקורונה שיבשה לנו הרבה תוכניות, אבל גם יצרה הזדמנויות חדשות ומעניינות והרבה זמן ליצירה ומחשבה. וכמובן זמן משפחה.
בימים אלו התחלנו לזמור את הכרמים ואנו עובדים במרץ על הכנות לפסח המתקרב ובא.
שמחים לעדכן כי לאחרונה השקנו את סוביניון בלאן ורוזה מבציר 2020. אנחנו גאים בתוצאה - היינות שמחים, נעימים לשתייה ובעיקר טעימים.
בגזרת האדומים - שיראז 2018 יוצא לשוק לקראת פורים במארז מיוחד - קראנו לו "שיראז על הזמן" מארז שלושה בקבוקים מבצירים נבחרים של שיראז - במהדורה מאוד מוגבלת - עד גמר המלאי.
בכל מארז שיראז על הזמן - בקבוק מסוג: שיראז 2012 , שיראז 2016 , שיראז 2018. עם בוא פסח נשיק גם את קברנה סוביניון וספאר מבציר 2018. אנחנו מסמנים אותם בטובים במיוחד. (ניתן להשיג באתר היקב).
יש לנו הרבה חלומות ותוכניות קדימה ואחד מהם הוא התחדשות של בנייה ותוכניות להקמת מרכז מבקרים חדש – אנחנו מבטיחים לעדכן בהמשך ...
מאחלים: פורים שמח והמון בריאות טובה שלכם , אלעד ונאוה מובשוביץ.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
שיראז 2018
הרכב זני: שיראז
דבר היינן: שיראז מהכרם המיוחד במצפה יאיר סמוך לקו פרשת המים הארצי בין הר למדבר. זוג חביות שהפיקו ריחות וטעמים בשרניים של שיראז.
דרגת מתיקות: יבש.
אחוז אלכוהול: 14%.
כרם: מצפה יאיר, חבל יתיר 884 מטר מעל פני הים.
מועד הבציר: 8/2018.
תהליך הייצור: תסיסה ללא השריה בטמפ 23-25 מעלות צלזיוס. יישון בחביות 12 חודשים.
מחיר: 110₪.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
סהר 2017
הרכב זני: 50% קברנה סוביניון 45% מרלו 5% קריניאן.
דבר היינן: בלנד אלגנטי של זני בורדו עם נגיעת קריניאן ים תיכוני.
דרגת מתיקות: יבש.
אחוז אלכוהול: 13.5%.
כרם: סוסיה, חבל יתיר 780 מטר מעל פני הים.
מועד הבציר: 8/2018.
תהליך הייצור: תסיסה ללא השריה בטמפ 23-25 מעלות צלזיוס.
יישון בחביות 12 חודשים.
מחיר: 90₪.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
סוביניון בלאן 2020
הרכב זני: 100% סוביניון בלאן.
דבר היינן: סוביניון בלאן עם חמיצות לא מתפשרת שמגיע ממרחק של 15 ק"מ אבל מאקלים מדברי יותר או "כל העניין הוא לשתות משהוא קר בלב מדבר".
דרגת מתיקות: יבש.
אחוז אלכוהול: 11.5%.
כרם: רמת ערד 515 מטר מעל פני הים.
מועד הבציר: 7/2018.
תהליך הייצור: תסיסה ללא השריה בטמפ' 16-19 מעלות צלזיוס.
מחיר: 90₪.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
כשרות: רבנות מקומית, הרב אונגר, O.U, בד"ץ בית יוסף.